Naravno prvo sam sve rastavio i to je bio najbrži dio posla! To je izgledalo otprilike ovako:
Nakon toga je trebalo dobro odmastiti i očistiti vilicu, skinuti plastičnu vodilicu pogonskog lanca i još par dijelova koji su fiksirani na samoj vilici. Zatim je uslijedilo čišćenje hrđe i priprema za lakiranje (fala Rudi za nekoliko korisnih savjeta o kompletnoj proceduri).
S obzirom da je disk bio lagano izbrazdan i na tvorničkom minimumu po debljini odlučio sam investirati u novi a isto toako sam zamijenio i ležajeve kotaača i lančanika koji su pošteno odradili skoro 70 K km.
Malo starog i novog željeza:
Na kraju najviše vremena mi je oduzelo lakiranje vilice jer temperatura ( od 10 do 15 stupnjeva ) nije bila baš idealna za takav posao a nisam želio žuriti da sve bude napravljeno kako treba. Sve je skloženo dva dana nakon Božića i što je najbolje nije bilo dijelova viška!
Lakirerski uradak:
Tako sam ja svom motorčeku za N.Godinu poklonio jedan malo jači servis zadnjeg kraja da mu se barem malo odužim što vjerno i bez pogovora tolerira moja maltretiranja već 7 godina!
Ko novi a skoro punoljetan