Nakon neugodne magle koja me živcirala cijelo vrijeme do Karlovca, odlučio sam ipak prvu stanku napraviti na Rastokama.
Slab promet i kombinacija zavoja i ravnih šnitova do Plitvica i dalje do Sv. Roka bili su idealna prilika za testiranje guma, ubrzanja, kočenja. Zanesen, projurio sam kroz tunel uživajući u novom zvuku auspuha sa DB-kilerom.
Iza tunela osjetio sam prve nalete bure. Veliki kofer nije pridonosio baš nekoj stabilnosti.
Tek kad sam stao i odlučio napraviti par slika sa vidikovca, osjetio sam i snagu udara vjetra. Uostalom, kao i ove mladice na slikama.
Pogled na Novigradsko more je prekrasan.
Vidikovac je još u fazi izgradnje, no očigledna je da će izgledati super kad ga dovrše:
Bandit guta kilometre bez problema, do Zadra sam stigao u trenu.
Pogled na grad sa Bilog briga samo je izlika za jednu cigaretu pred kraj puta.
Staro društvo je na okupu, spremno naravno za prvu inspekciju motora.
A mene je naravno više zanimala ponuda plovila i temperatura mora....
Kako bi ispunio malo i Aberove želje, protezanje nogu nakon 300 kilometarske vožnje spojio sam uz redovnu šetnju Manuelovog dobermana Luna.
Na slici u sredini je Lun, ovaj trbuščić s desna je dio Manuela.
Produžili smo obalom preko Boričke plaže prema vrhu Puntamike i mjestu gdje će se uskoro održati novi moto susret koji u pravilu dobro organiziraju zadarske "Beštije".
Ovdje, na vrhu punte, vrijeme kao da je stalo, tu se ništa ne mijenja. Godinama.
Povratak kući vodi nas uz marinu. Vrlo dobro popunjenu.
Izgleda da i Zadar ima svog Bandića koji prijeti naplatom parkiranja za motore i bicikle. Naravno da zadrani imaju svoj specifični odgovor:
Bandit se odmara u hladovini restorana
a gladni želuci već najavljuju slijedeći zadatak: priprema ručka.
Kod pravog gazde svi osjetljivi poslovi ne prepuštaju se slučaju:
Odabir prave temperature:
Izbor pravih komada tune:
Idealni smještaj na gril:
Začini za pravi okus:
Ženi se prepuštaju poslovi u kuhinji, pripravak ukusnih Tanjinih rižota i umaka:
Izgleda da obiteljski biznis nema straha za budućnost
Vrijeme je i za kap ravog maslinovog ulja:
Pa na posao:
U čast nadolazečeg svjetskog nogometnog prvenstva piju se samo Afrička vina:
Subotnje popodne u Zadru bilo bi nezamislivo bez košarke, ma gdje god Zadar igrao.
Za očekivanu pobjedu i osvajanje naslova, u frižideru se hladio šampanjac, a pripreme su tekle uz pivo:
Borba za najbolje mjesto pred plazmom
Zadar je izgubio, šampanjac ostao u frižederu, slavlje u gradu pričekat će još koji dan, a mi smo se bacili u čakule do dugo u noć
I tako završi dan prvi.