Kako je potrebno malo dobre volje i međusobnog poštovanja za susret srodnih duša!? Ustvari, zadivljen sam činjenicom da simpatični sklop metala i plastike koji je napravljen za ispunjavanje potrebe kretanja, izvlači iz svojeg vozača nešto snažno, životinjsko a opet toplo i nadasve ljudsko!?
U svojem životu sam već kao klinac bio opčinjen motorima i čim sam si mogao priuštiti taj predmet obožavanja, nisam propustio priliku, postao sam ponosni vlasnik APN 6, a s njim pod sobom, kupio sam ulaznicu za svijet Bajkera. To je svijet sastavljen od naplavine faca; mi smo pametni, glupi, zabavni, smiješni, dosadni, visoki, niski, plavi, crni...Različiti do boli, ali drži nas na okupu jedno: MI SMO BAJKERI!!!!
Dakle, i ja sam jedan od vas!
Već pomalo umoran od svega što je moja generacija prebacila preko svojih bolnih leđa, nakon petnaestak godina apstinencije od motora (znate ono; brak, djete, stan, kuća, auto i onaj period iz povjesti jedine nam Domovine...), odlučih kupiti neki skuterčić (na koji sam nekada kao bajker gledao s prezirom), s kojim ću otići na posao ili u dućan...I kupio sam ga! Izvezao iz dućana na cestu, krenuo, stao na prvom semaforu, ponovo krenuo i pokušao prešaltati u drugu, stisnuo "kuplung" koji nije bio kuplung nego ebena kočnica... Već tada sam doznao da skuter nije za mene. Ipak vozio sam ga skoro tri godine. Toliko mi je trebalo da popustim pred sobom, zatvorim financijsku konstrukciju i kupim ono za što sam Bogom predodređen: Chopper!! Sada sam svoj na svome! Nije to neka ljuta mašina, već samo kinez od 250 ccm, ali meni je toliko velik, da uspješno zatvara onu rupu na srcu koja je zjapila bolno prazna svih prošlih godina! Postoji plan da ga zamjenim s jačim, ali sigurno neće napustiti moje "pleme", naime imam sina od šesnaest ljeta koji nestrpljivo čeka osamnaestu da preuzme sedlo. Ja i moja "čuvarica" čemo premjestiti guzice na nešto veće nosivosti. Želim da klinjo barem jednu sezonu vozi uz mene, kako bi mu prenio iskustvo i moje bajkersko znanje, pa onda neka raširi krila i krene svojim putima...
Eto, umjesto predstavljanja, prenio sam vam dio sebe. Uvjeren sam da će virtualno druženje s vama biti ugodno i korisno, a siguran sam da ćemo zajedno i jahati.
Spremni!