Umag 2011
Mare- Moped
- Registration date : 02.02.2008
- Post n°31
Re: Umag 2011
Mare- Moped
- Post n°32
Slike su odlične vidim da vam je bilo lijepo. Još da sam i ja bila s vama, sve bi bilo super..
Pusa svima...
cux- Roler
- Registration date : 03.03.2008
- Post n°33
juli je napisao/la:Brankec popi antisklerin i deni i ti slike s putovanja.
p.s.
daj molim te zamoli Cuxa da veli Saši za naš forum da i on metne svoje slike.
Probal bum se ulovit sa Wumijem ovaj tjedan pa da plasiramo slike na pravo mjesto
Liza- S pomocnim motorom
- Registration date : 16.05.2011
- Post n°34
Javljam se u ime Wumya ,koji se ovih dana sunča na Visu, đubre jedno, dok mi radimo :D
Pa ovako, kod njega su slike naše iz Umaga , pa bu ih on metnuo tu kad se vrati domeka
P.S. Ovo mi je inače uvijek nick, ali pošto vi to ne znate evo sada ste saznali :D (Maja)
wumy- Pjesak
- Registration date : 21.05.2011
- Post n°35
Inače moram reći da nisam nikad duže, ali zabavnije putovao prema Umagu. Ako se ne varam mislim da smo krenuli oko 10:20 ujutro i stigli negdje oko 19:20 u Umag u apartmane
Dan prvi:
Već ujutro je atmosfera bila vesela i nagovještavala je jedan lijepi dan u izletničkoj vožnjici prema Istri. Ali valjalo je odmah već na sastanku pojesti neke sendviče, sačuvaj bože da smo gladni
Već poslije Karlovca smo tražili neku birtiju gdje bi stali na kavicu, prva birtija gdje smo stali je bila zatvorena i već nakon par kilometara dalje stali u restoran Bosiljevo na kavicu .... i naravno da se iskoristila pauza za sendviče .... a Dragec je od nekud iskopao u burek
Na polasku sa Bosiljeva je pao dogovor da idemo u neko mjesto Sušicu (ispravite me ako griješim) kod neke crkvice da napravimo pauzu i da se malo naslikavamo .... naravno da je neko morao na benzinsku (mislim MG) pa da smo se malo pogubili, ali na kraju sretno stigli na zadano odredište koje kad smo odmah vidjeli smo znali da smo na pravome mjestu .... naravno da su se vadili i tamo sendviči
Nakon papice i slikanja krenuli smo prema Rijeci gdje je bio dogovor da idemo u neki restoran ... jesti naravno!!!
Stajanje na vratima Jadrana čisto onako da bi se obavio wc, zapalila cigareta, natankalo gorivo i nešto sitno stavilo u kljun, tko zna di je ta Rijeka i koliko je daleko, Maji se više ni kaciga nije dala skidati sa glave
Nekim nevjerojatnim spletom nesretnih okolnosti je Dragecu zatajio GPS u jednom od tunela na ulazu u Rijeku tako da smo se naravno izgubili. Nakon pokušaja rasprave kuda bi mi trebali to ići netko je doviknuo .... Hej ljudi pa mi stojimo na cesti ..... kad ono fakat skužimo da je zeleno na semaforu i da smo blokirali cijelu jednu traku ... nekim polukružnim i ne pretjerano nedozvoljenim manevrom smo se okrenuli i shvatili da je bolje da idemo u Opatiju na pizzu jer nam je Rijeka očito prekomplicirana.
Tamo smo bome fino napravili dužu pauzu i jeli odličnu pizzu, jedini problem je kaj tamo nema puno mjesta za parking pa nam je jedan dečkić onako negostoljubivim polunapuhanim pijetlovskim tonom rekao "Ovo je privatni posjed!" ...... no to nas nije omelo u izjedanju pizze
Nakon okrijepe plan je bio da se ne forsiramo nego da se uputimo prema strahovito udaljenom Plominu na kavicu i slikanje heheheh ...... tu je Cux na onoj predivnoj pisti plominki malo dodao gas pa smo ga Maja i ja pratili i izguštali se na toj cesti. Ipak sam par dana prije stavio nove gume pa ih je trebalo do ruba malo potrošiti da se skine novi sloj.
Naravno Cux je u maniru prave karavane fulao Plomin vidikovac i kako to biva ja mu trubim i blicam da stane, a on je valjda mislio da treba brže voziti pa sam ga jedva stigao da mu saopčim nevjerojatnu vijest .... Fulali smo vidikovac!!!
Nakon vidikovca lijepa lagana vožnjica sa jednim stajanjem negdje u Istri da bi stigli na recepciju Sol Polinesye i smjestili se u apartmane. Trebalo je odmah do konzuma po sitne namirnice gdje smo se cux i ja izgubili Dijanu koja je otišla u bliži konzum, a mi u konzum na drugi kraj Umaga ..... čisto u da sve bude u duhu razdragane karavane.
Bili smo smješteni svi u istoj kući i zauzeli tri apartmana da smo si blizu. Tako sam i čuo neko šuškanje sa terase pored gdje se komentira ... pa di su Saša i Maja, zakaj su se separirali, zakaj nisu sa nama, kaj se hvataju ..... dok su oni pričali ja sam muku mučio sa tupim nožem da narežem kobase, sira, špeka, luka ...... nevjerojatno puno treba vremena da se to sve nareže sa tupim nožem. A kobase je Maja organizirala od dede i bake, prave domaće ..... a trebao sam i počastiti za rođendan.
Maja si je dala truda i aranžirala stol sa vitaminskom prehranom i kad smo se pojavili noseći aranžirani stol odjednom je prestalo šuškanje i svima se pojavio osmijeh na licu
Otišli smo zatim na susret i popili koju rundu i nakon toga na zasluženi odmor u apartmane punih trbuha.
wumy- Pjesak
- Post n°36
Lagano buđenje i kavica na suncu, nemre ljepše započeti dan. Curke su pripremile obilan doručak i nakon kaj smo polako došli sebi pao je dogvoro da idemo u Poreč na prvu kavicu i otprilike kako će nam izgledati ruta za subotu po Istri. Fino se mi spremili i navukli opremu kad shvatimo da nam neki fale ... dio ekipe ničim izazvan bez najave fino se spustio do mora na kavicu i ktome kako je već netko tu napisao .... bez nočanika i fino račun stavili na moju sobu. Rekli oni to meni odmah, ali ja sam bio uvjeren da me zezaju
Na putu prema Poreču Cux i mi nekako odmaglili ostatku ekipe koja je zastala u koloni. Čekali ih na jednom kružnom toku i zvali da bi shvatili da su oni krivo skrenuli i otišli u krivo mjesto. Kad smo se konačno našli u Poreču rekli su da su pratili krivi motor, navodno su pratili mene
Konačno kad smo se okupili otišli smo u kafić/restoran "Pterokutna kula" sa prekrasnim pogledom i "prekrasnim" cijenama
Sam ulazak i penjanje na vrh kafića je nekima bio itekakav izazov .... nekima su smetali protektori na opremi, a nekima nekaj drugo
Neznam jeste li znali .... ali kako je bilo teško naći Poreč, tako je bilo teško i izaći iz njega. Valjda smo se triput izgubili i završili u uličicama koje nigdje ne vode ... imam i video svega toga zahvaljujući Maji koja je snimala u vožnji
Kad smo konačno uspjeli izaći iz Poreča plan je bio Limski kanal, vidikovac i kavica dolje u samom kanalu pored mora
Nakon Limskog kanala smo se zaputli negdje na prijelodg nekoga (taj dio nisam zapamtio) na jednu od kvalitetnijih pizza. Nakon kaj smo se dvaput pogubili po putu moram priznati da se isplatilo doći tamo i da sam jeo jednu od boljih pizza. Nakon obilne klope smo imali pakleni plan naći mjesto Kvešti i vinariju Paljuh. Nije to nimalo lagan zadatak bio, prava avantura s obzirom da na GPS-u nismo našli to mjesto i da koga kod smo pitali rijetko je i čuo za to mjesto .... ali isplatilo se. Tamo nam je čovijek održao prezentaciju vinarije, degustacije vina i fino nas ugostio iako smo mu uletili nenajavljeno i okupirali dvorište motorima. Tu nisam puno slikao nego sam se više fokusirao na papanje i pijuckanje finih vina
U neko doba stigli navečer u apartmane i onako umorni se malo odmarali. Navečer je temperatura vani bila mislim oko 6-7 stupnjeva .... i kad uzmemo u obzir vina i rakiju koju smo imali nekako je pao dogovor da ostanemo u apartmanima to veće. Jednoglasnom odlukom u pravim demokratskim manirima odlučeno je da Dragec i ja pokupimo od svih bonove sa susreta i da odemo i kupimo čevape koliko se može. Nek se nas dvoje smrzavamo dok ostali pijuckaju ......
Tako je i bilo ...napunili smo kofer sa čevapima, pljeskavicama, giricama i pomfritom i nekako jedva otišli sa susreta na kojem je sve bilo krcato ljudima. Skoro pa smo zaglavili tamo, ali nekako mi bilo žao gladne ekipe u aprtmanima pa sam Drageca nagovorio da se ipak vratimo sa vručim roštiljem
wumy- Pjesak
- Post n°37
Bio je to dan kad se trebalo spakirati i polako vratiti.
Cux i MG su odlučili da će direkt doma, dok smo mi ostatak ekipe odlučili da idemo jaš malo na vožnju po Istri i dužim putem prema doma. Boris je imao malih tehničkih problema ujutro, navodno pošto je spavao sa Dragecom da su imali burnu noć pa je teško mogao sjesti na motor
Plan je bio prema Plominu pa zatim negdje u okolici Opatije popiti kavicu uz more. Dragec je prije Plomina uočio i skrenuo sve u neki mali kafić uz cestu usred ničega. Nakon toga smo stali kod Plomina prije vidikovca odakle je pucao prekrasan pogled i ono najbolje bili smo u hladu sa motorima i samo mi na tom ugibalištu tako da se nismo gužvali na vidikovcu na koji svi staju. Naravno idealno za koju cigareticu i sokić za osvježenje
Nakon Plomina spust prema kvarnerskoj rivijeri gdje smo uživali ko lordovi uz more. Neki se turisti sunčali u toplesu, a mi fino u punoj opremi uživali u pogledu na sunčevim zrakama uz kavicu
Polako smo se zaputili na vrata Jadrana na zadnje tankanje pa dalje prema Zagrebu. Tko bi rekao da će nas nakon takve idile uz more već kod Grobnika zahvatiti snažna bura, ali kao prave iskusnjare smo se uduprijeli naletima vjetra i digli se do Delnica gdje nas je zahvatio pljusak. Uspjeli smo se nekako ugurati među hrpu motora pod nadstrešnicu benzinske i odlučili da ćemo se malo odmoriti i popiti kavicu i navući pokoji kišnjak ko ga je imao
Kako kiša nije prestajala odlučili smo da odemo do Moravica u Pink Panter na odojak. Taman kako smo stigli tamo odjednom je prestala kiša. Počelo je presvlačenje i sušenje odjeće. Maji su pokisle traperice, a Dijani doslovno i gaće. Odojak je jako brzo stigao i više nitko nije mislio na kišu. Svakako ako netko želi pojesti pravi odojak na staroj riječkoj, onda je i moja preporuka da se stane u taj restoran
Evo i moj dio reporta prekrasnog vikenda po Istri.
Suma sumaru:
Odvoženih oko 900 kilemtara, 3 dana odličnog druženja, svi veseli i nasmijani cijelo vrijeme, lako smo se oko svega dogovorili i bili smo super organizirani, nemam zamjerku na ama baš ništa. Kad je sve tako dobro onda ni ono malo kiše nemože pokvariti ukupan dojam svega.
Mogu samo za kraj reći .... gdje idemo slijedeće
Liza- S pomocnim motorom
- Post n°38
juli- Biciklist
- Registration date : 12.05.2009
- Post n°39
Liza- S pomocnim motorom
- Post n°40
Napokon smo dokučili gdje ste se zadržali nakon naplatnih kućica, bili smo se malo zabrinuli, ali smo mislili da je vjerovatno neka komplikacija sa karticom...
Bilo je već kasno pa smo odlučili poći bez vas,a i bili smo izmoreni ko psi...
No bio je to jedan slatki umor od tako predivnog vikenda
Dragec07- Admin
- Post n°41
mg750ie- Biker
- Registration date : 17.05.2009
- Post n°42
Dragec07- Admin
- Post n°43
wumy- Pjesak
- Post n°44
Al isto tak me jako zanimaju sve vaše slike da ih imam ..... i naravno sve one filmiće kaj je Dragec snimao .... ak ste kaj snimali u apartmanu dok ste "spavali" to me ne zanima
wumy- Pjesak
- Post n°45
[
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dragec07- Admin
- Post n°46
Jedino se ne mogu sjetiti tko je ono vodio kad smo se izgubili.... usred Rovinja i uz Garmina???
I nekako mi se čini da bi kroz zavoje išlo malo brže kad bih se malčice nagnuo.
juli- Biciklist
- Registration date : 12.05.2009
- Post n°47
mg750ie- Biker
- Post n°48
wumy- Pjesak
- Post n°49
Pogledavši priručnik pravilne vožnje na motociklu fakat stoji da se "mora" nagnuti u zavoju
Izgubili se usred Rovinja, haa???!!!
Pogledavši u svoj mozgić ja se ne sječam nikakvog ROVINJA .... ostalo mi nekaj u sječanju da smo se po POREČU pogubili
@Juli
hehehe i ja se naginjem u stolici dok gledam filmiće tak da znam kak ti je. Ma život je puno ljepši kad se naginjemo
Svaka čast za prosjek na povratku iz Raslina
Ma nije bila bitna brzina, najbitnije je imati tempo i ležernu ujednačenu vožnju .... kad je ekipa super onda je sve super
@MG
I bude se ponovilo ... lijepe stvari se uvijek ponavljaju
sju_rod- Admin
- Registration date : 03.02.2008
- Post n°50
mg750ie- Biker
- Post n°51
mg750ie- Biker
- Post n°52
lp
cux- Roler
- Registration date : 03.03.2008
- Post n°53
wumy- Pjesak
- Post n°54
Kakav sada opet Rovinj??
Jesam li ja lud ili se samo meni čini da smo se pogubili svi zajedno u Poreču?
A za Novigrad nemam pojma jer je navodno dio ekipe pratio nekog Wumija na nekom crnom motoru pa su u Novigradu skužili da to nisam ja
Dakle .... u Poreču smo se pogubili ...vjerujte mi
Ma baš je bilo dobro u Umagu i po Istri
mg750ie- Biker
- Post n°55
Do Rovinja nismo ni došli Cux i ja
Dragec07- Admin
- Post n°56
Ali sjećanje i mene dobro služi pa dobro znam da ste se zgubili i u Novigradu, a onda to ponovili u Poreču. Ja sam bil na godišnjem, pa se nisam nigdje zgubil, Novigrad sam htio malo turistički pogledati, a u Poreču sam provjeravao kako napreduje reknostrukcija sjevernog ulaza u grad.
A što se tiče vožnje sve mi se čini da bi zaključak trebao biti: nagnuti se do fuzića (u skladu s pravilima vožnje) i voziti vrlo polako (u skladu sa općom sigurnošću). I naravno, prijeći barem 300 km u 2 sata.
Sve mi se čini da imami ozbiljnu temu za slijedeće zajedničko piće. Piće je naravno Union grejp, ste vidli kak Pahor trči po Dubrovniku i toplotnom udaru, to je to.