Umag 2011
Dragec07- Admin
- Registration date : 02.02.2008
- Post n°6
Re: Umag 2011
Jednostavnim pregledom đepova ustanovljeno je da okupljeno društvo nema ni prebijene kinte (to su pripravnici za MK Bezkintoš), morali smo simpatičnoj konobarici ostaviti broj sobe (naravno ne naše) i na povjerenje popiti željeni napitak...
Ali što ti je informatizacija, lakom provjerom teta je zaključila da sam ja Saša, ja sam to objeručke prihvatio i našem i Cuxovom kolegi napravio bijednih 40-tak kuna troška..... (za koji još ni ne zna, sutra je trenutak istine....)
Dragec07- Admin
- Post n°7
A obilazak počinje naravno u Poreču. I pogodili ste, još jednom kavom..... Za tu priliku Saša nam je predložio prekrasan restoran na vrhu stare kule. Doživljaj počinje penjanjem na vrh kroz vrlo ukusno uređen interijer restaurirane građevine.
Za neke je penjanje bio gotovo nerješiv problem:
Pogled s kule je izvrsta, a galeb Jonatan budan stražar kako nitko ništa ne bi pojeo zaobilazeći njega.
Pogled s kule je vrtoglav, kao i cijene, što je uskoro iskusio Cux koji se na slikama napravljenim prije plaćanja računa (191 kn za nas 8, a pila se samo velika kava s mlijekom.
Nastavljamo prema Limskom kanalu uz živopisne prodavače domaćih proizvoda...
Penjanje na vidikovac za nas je naravno bio besplatan.
Sigurnosno ograničenje jasno je dozvoljavalo pristup vidikovcu: 3 osobe ili Boris....
Uvijređeni Boris utopio je zbog toga svoju bol u degustaciji...
Limski kanal prižio je šansu novim fotomodelima.....
Skrasili smo se na terasi obližnjeg kafića....
Iznenada, na parkiralište je pristigao i naš naj šišmiš na svojoj moćnoj X (dugoj) devetki:
Ali naša ekipa se nakon skidanja kacige i pogleda na registraciju razočarala. Čovjek iz Osijeka dojuri na Umag na moćnom skuteru, a naš Rudi iz Zagreba vjerojatno negdje čmrlji uz trening formule ajn.
Kako je glad uskoro postala nesnosna, produžili smo u Karojbu na pici. Zasigurno jednu od boljih koju sam do sada jeo.
Pizerija je smještena u simpatičnom zaseoku u centru Istra, u vrlo gostoljubivom i poštenom okružju, što svakako dokazuje i ova slika televizora čvrsto uzidanog u zidni sef....
Slike očekivanja pice su tu, a one koje sam mogao napraviti kad je pica stigla od mene nećete vidjeti, netko ipak te sve pice mora i pojesti pa je slikanje ostalo u drugom planu.
Nakon klope naš punati motoristički tim koji je usput i verificiran i kao vinogradarski i podrumarski dao se u potragu za nekim selom u kojem poznati podrumar čini čuda.
Prokružili smo četvrtinu Istre, ali, isplatilo se.
Nakon prekrasno provedenog dana, vrećamo se u apartmane prepuni lijepih dojmova i po nešto borovičke, malvazije i vrhunskog terana, Borovičku smo morali odmah testirati, a teranu smo posvetili ostatak večeri. I tako je većina propustila subotnje moto druženje (osim naravno Saše i mene.
lavica- Moped
- Registration date : 07.02.2008
- Post n°8
A slikice sa susreta????
Dragec07- Admin
- Post n°9
cux- Roler
- Registration date : 03.03.2008
- Post n°10
Dragec07 je napisao/la:Kojeg susreta? Mi smo se svi susreli odmah u Zagrebu na INInoj pumpi kod Arene....
kaj je bio neki susret u Umagu?
sju_rod- Admin
- Registration date : 03.02.2008
- Post n°11
Borris- Moped
- Registration date : 13.05.2009
- Post n°12
peračica vizira u akciji i dolazak na mjesto susreta- INA prek puta Arene.
prvo zaustavljanje je bilo negde u gorskom kotaru (neznam ni ime birtije...) na lijepom mjestu. Dragec se igra z novom kamerom (nebuš dugo...) a ostali prema afinitetima....Juli sa sendvičima, Branko mobačem.......
Julija je tak slatko mljackala da je privukla i gladnu macu....Dragec je u strahu za svoj sendvič pobegel, a iza njega se vidi Slovenija (skoro cjela)
nakon fruštuka Dragec nas je otpelal putevima čudnim tam negde kod Vrbovskog do dvorca iz snova...Osečal sam se ko Ivica, samo je falila vještica (ona je kod motora )
naravno, krumpire nismo gledali
vrlo kratko zaustavljanje (ma jedva smo čik popušili...) na vratima Jadrana i natjerani kruljenjem u želucima stuštili se u Opatiju (bajnu) na picu...neki su u silnoj gladi sparkali na privatni asfalt ( Dee , Cux, MG) i zato dobili jezikovu juhu od ogorčenog vlasnika...(mulca)
a bilo je mjesta za parkiranje kod smeča....no, no.....Dragec je naručil njoke z nečim živim na njima (micalo se!) veli klicama....moš mislit...ostali vele dobru picu.....i dobili ljute takose....
nakon krasne ceste pune zavoja nezaobilazno zaustavljanje na vidikovcu koji je konačno lijepo uređen...zmije i gušteri su na suncu a ostatak u hladu(sa hladnom pivom)
i tako mi preko Pazina , Karojbe, Novigrada stigosmo do Umaga.....Smjestili se dolazak sretan zalili pivom....Saša i Maja su nestali u svojem apartmanu i mi mislili sram ih bilo, nečeju se družit (pa mogu se i po noči hvatat...) kad tamo iznenađenje : nosi Saša stol pun domačih delicija......zato njih ni bilo- trebalo je to narezati ! Svaka čast!
Posle smo prešli na moto susret , popili pivicu (nisam se setil slikati-preveč pive...) i zaključili da nam je lepše u apartmanima.....Tolko o prvom danu...nastavak slijedi...
Borris- Moped
- Post n°13
Buđenje je bilo iz horora.....upada MG u sobu ( u 8i 30 !!!!!!!) i urla : USTAJ VOJSKO !!!!! strašno....cure su do tada več kavu skuhale , a nije mutna slika več Dragecova glava nakon takvog buđenja....Žemske su se pobrinule i dobar fruštuk.....ali umjesto one prvo fruštuk ondak na put , Dragec je nestal(na kavu -saznasmo kasnije i to sa MGom i Cuxom.....) tak da smo vuru vremena čekali......(naravno u kompletnoj opremi !!!)
gušteri.....i ostali
lokalni bajkeri kaj ruže subotom več u 8h !
dok cure delaju gablec , ja snimam okolinu
jebte , kaj je glad !
nakon fruštuka, oblačenja i svlačenja, čekanja kavopilca (da vam kavu......) konačno krenusmo bauljat po Istri...dogovor je bil da idemo u Poreč i da bu vodil MG....kak to jednostavno zvuči......Cux i Saša odjurili , Dragec za nekim bezveze skrenul u Novigrad.......našli smo se uglavnom u centru i čekali da se vođa MG vrati....(on je dobro skrenul na kružnom toku...) evo tako slika nas u Novigradu....
nakon novog (ni zabadava Novigrad) dogovora uspjeli smo pod vodstvom MGa sič u Poreč i naći ostatak ekipe....
odluka je pala da odemo na kavu u staru tvrđavu.....pogled je fantastičan ( a bogme i cjene....npr. bočica obične vode 25kn !!!!!) nekima je bilo malo teže se provuč na terasu (zbog protektora u jaknama...)
inače je restoran krasno uređen , a samostreli su tu valjda da nezadovoljni gosti vježbaju gađanje na vlasniku....
Julijinim izlaskom iz kule završava prvi dio drugog dana......
Borris- Moped
- Post n°14
dogovor je opal da odemo do Limskog kanala , pa bumo tam vidli kud dalje....Stižemo do Limskog, zastajemo na vidikovcu te se spuštamo dole na pivicu...
ne jedem ja sladoled....samo ga čuvam Diani....
razmišljali smo da odemo još do Rovinja , ali prevladala je glad (gladuši jedni!) pa smo krenuli direktno u Karojbu na picu....ak se pitate zakaj do tam , zato jer je tam jedna od najboljih pica kaj sam jel....
kad smo se smjestili lepa teta nam je donesla cugu i jelovnik da izaberemo. Svi su se bogme ozbiljno zabuljili i studiozno izabrali.....
a sve su dobre, nemreš fulat ! Jedino je Diana izabrala nekakvu posebnu (to se i vidi) al moram priznat da je bila jako dobra (pa moram probat kaj mi djete jede....) uglavnom svi su se složili da se splatilo doči...
Dianina pica
nakon ića i pića ja sam rekel da idem potražit seoce Kvešti (pet kuča i tri stanovnika) koje je u blizini Karojbe (da, da.....samo zračnom linijom...) gde je poznata vinarija Paljuh koja dela fantastiču rakiju Borovničku. Svi su odlučili da idemo skupa....Nakon opsežne potrage ipređenih tridesetak km našli smo vinara...Kad smo vidli krasno uređenu bivšu štalu , isprobali odličnu malvaziju i još bolji teran , svi su se složili da se splatilo tražit....Gospodin Paljuh osim najbolje Borovničke , proizvodi i vrhunska vina koja su ocjenjena najvišim ocjenama....uostalom pogledajte slike....
naravno da smo kupili teran u rinfuzi, borovničku, merlot.......a bogme smo i dosta degustirali....
i tako puni dojmova (i vina) krenusmo mi tako natrag u Umag.....Ma čuli smo mi da tu ima neki motosusret, ali mismo imali susret u vlastitom aranžmanu sa bambusima , borovničkom , pivom.......Jedino kaj smo sterali Sašu i Drageca da odu na susret i potroše bonove (kaj smo jučer kupili) na čvape, pljeskavice i ribice......nažalost to nismo slikali, jer kad su se vrnuli z naručenim bili smo preveč zauzeti a i ruke su nam bile masne......
drugi dan nestaje u magli u neko vreme noči......
Borris- Moped
- Post n°15
dizanje u neko doba jutra, cure su več skuhale kavu........to je ono kaj nam treba.....Za Drageca vredi ona narodna : ko vino večera, vodu doručkuje.....a imali smo i gosta u obliku škorpiona....
kud češ bolji početak dana , sunce , kava , piva.....
doručak se sprema, kreveti se slažu.....
a bogme smo bili i gladni (bez obzira na ono nočas....)
nakon odjave, dogovor je pal da idemo na Pazin pa Plomin......al Dragec preuzel vodstvo pa smo prek Novigrada krenuli putevima nekim prema Pazinu i stali usred ničega na kavi.....
sljedeče stajanje je bilo na ugibalištu kod starog grada Plomina umjesto na vidikovcu......strašno....nigde zahoda......a meni voda do vuha......Dragec je pobegel da ga ne bacim dole....
a Juli opet maže koleno.....
sljedeča stanka u Iki u bircu Hemingvay.........sad par slika samo za Kroka......
neki su opuštanje uz kavicu bukvalno shvatili......a Saša da je znal kaj nas čeka , nebi se namakal u moru....
obavezno točenje na vratima Jadrana.... bez čik pauze !
a onda su počele pizdarije.....na usponu na Jelenje vlovil nas je olujni vjetar a malo zatim i kiša.....ni bilo druge nego stat na Petrolu prije Delnica....Uvek te Delnice.....Kavica, sušenje, Di mi oblači kišnjak a ja sav u čudu kaj to stane na mene !
Kišamalo slabi i mi jurimo dalje prema cilju : kafe Pink Panter gde uvjek ima dobrog odojka....
Tam sam ja Diani pomogel navuč vrečice na noge jer su tenisice propustle.....daaaa, kad smo došli, kiša je prestala.....
a onda je došel kralj životinja-odojak!
Di je zaboravila i disati.....
Maja si je na originalni način sušila hlače...
I naravno......kad smo trebali krenut, spustil se pljusak ! Morali smo čekat da se malo smiri, te je pala odluka da na Vrbovskom odemo na autoput.......Smrzli smo se ko pi.... al smo došli živi i zdravi....I kaj reči za kraj ? Bilo nam je odlično, vreme je bilo idealno tak da nam ni kiša na povratku nije pokvarila ukupni dojam !Motosusret (koji motosusret?????) u Umagu se i treči put pokazal ko pun pogodak ! Tri divno provedena dana u dobrom društvu - neprocjenjivo ! Bilo mi je pučko veselje ! Do drugi put , lijep pozdrav svekolikom pučanstvu!
kroko- Pjesak
- Post n°16
fenomenalno, dobar provod........pa to je mini moto-godišnji a ne
susret u Umagu, kazu dobar izgovor zlata vrijedi hehe....... drmaj k....
pare štedi hahahaha
Nego vidim da se papalo na sve strane pa mi se čitav putopis susreta
jakoooo svidio a ona tamnoputa čokolada mmmmmmmmmm mam bi sel na paKLEnu
masinu i prešel tam
mg750ie- Biker
- Registration date : 17.05.2009
- Post n°17
Borris- Moped
- Post n°18
Dragec07- Admin
- Post n°19
Pa se ne čudim što je odmah pobudilo Krokovu pažnju...
A ne one tamnopute adolescentice sa štange iz noćnog bara Lord Byron u Opatiji http://www.flickr.com/photos/11537676@N06/3013024181/). Koje tamo možete vidjeti s sa puno manje krpica na sebi!!!
juli- Biciklist
- Registration date : 12.05.2009
- Post n°20
juli- Biciklist
- Registration date : 12.05.2009
- Post n°21
p.s.
daj molim te zamoli Cuxa da veli Saši za naš forum da i on metne svoje slike.
sju_rod- Admin
- Post n°22
Dragec07- Admin
- Post n°23
juli je napisao/la:A kak ti Dragec znaš gdje komadi nastupaju????
Prišapnuše mi u prolazu, mogli ste to i sami vidjeti....
Dragec07- Admin
- Post n°24
Borris- Moped
- Post n°25
mg750ie- Biker
- Registration date : 17.05.2009
- Post n°26
mislil sam na rundu od Umaga do Rovinja via Rijeka i Grobnik (vjetar) pa preko Delnica (šljiva), a onda na AC Vrbovsko --> ZGBorris je napisao/la:A kaj ti nisi bil z nama ili si zaboravil vjutro popit antisklerin ??????
Mare- Moped
- Post n°27
Mare- Moped
- Post n°28
Slike su odlične vidim da vam je bilo lijepo. Još da sam i ja bila s vama, sve bi bilo super..
Pusa svima...
cux- Roler
- Registration date : 03.03.2008
- Post n°29
juli je napisao/la:Brankec popi antisklerin i deni i ti slike s putovanja.
p.s.
daj molim te zamoli Cuxa da veli Saši za naš forum da i on metne svoje slike.
Probal bum se ulovit sa Wumijem ovaj tjedan pa da plasiramo slike na pravo mjesto
Liza- S pomocnim motorom
- Registration date : 16.05.2011
- Post n°30
Javljam se u ime Wumya ,koji se ovih dana sunča na Visu, đubre jedno, dok mi radimo :D
Pa ovako, kod njega su slike naše iz Umaga , pa bu ih on metnuo tu kad se vrati domeka
P.S. Ovo mi je inače uvijek nick, ali pošto vi to ne znate evo sada ste saznali :D (Maja)