by Dragec07 12/2/2010, 10:23
Progodno je, pa samo ponavljam.....
Ako pročitate prvo Floridu lakše je preživjeti Zagreb danas i Kanadu......
KANADSKI DNEVNIK MUJE
12. avg. - Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovde
je tako ljepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene
snjegom
14. okt. - Kanada. To je najljepša zemlja na svjetu. Lišće je poprimilo sve
one divne nijanse žute i narančaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par
jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svjetu. Ovo mora da
je raj. Volim Kanadu.
11. nov. - Dan Sjećanja. (Kanadski državni praznik) Lov na jelene će početi uskoro. Nemogu zamisliti da netko može ubiti tako divnu životinju.
Nadam se da će uskoro snjeg. Tako je divno.
2. dec. - Noćas je pao prvi snjeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bjelim
pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izišli smo napolje, očistili
stepenište i prilazni put a onda se grudvali (ja pobjedio). Kad je prošla
grtalica morali smo ponovo da čistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim
Kanadu.
12. dec. - Noćas opet snjeg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju.
19. dec. - Noćas opet snjeg. Nisam mogao izvadit auto da idem na poso. Ovdje
je zaista ljepo samo sam malo umoran od lopatanja! Opet jebena grtalica!
22. dec. - Ovo bjelo govno opet padalo cjelu noć! Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom ko da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije.
25. dec. - Sretan Božić. Još malo usranog snjega. Ako mi ikad padne šaka
ovaj peder što vozi grtalicu, ubit ću ga. Mater im jebem što ne posipaju
više soli po cesti pa da se snjeg prije otopi.
27. dec. - Noćas opet snjeg. Ne izlazim već 3 dana sem što čistim snjeg kad
god prođe grtalica. Nemogu nigdje ići, auto mi se zaglavio u brdu snjega.
Kažu da bi po noći trebalo pasti 30 cm ti govana.
28. dec. - Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće
se otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj šupak je došo kod mene po
lopatu. Reko sam mu da sam već 6 lopata slomio čisteći ta govna sa vrata
što ih je on nabaco i zamalo da sam mu je slomio o glavu.
4. jan. - Najzad izašao iz kuće. Otišo do prodavaonice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćo udario jelena! 3000$ štete na autu!
Te jebene nemani trebaju biti ubijene! Svuđe ih ima! Što ih lovci nisu pobili
još jesenas?
3. mar. - Odvezo kola kod mehaničara. Nevjerovatno kako su zarđala od
jebene soli što je posipaju svuđe.
10. maj - Selim na Floridu. Nemogu ni zamisliti kako netko normalan može
živjeti u toj jebenoj Kanadi.
DNEVNIK MUJE NA FLORIDI
--------------------------------------------------------------------------------
12. Maj -- Stigli smo na Floridu. Uselili smo se u novu kucu. Tako je velika ima sav komfort, luksuzna je a ima naravno i pool. Kako je ovdje samo toplo i suncano. Vec sam zaboravio Kanadu. Volim Floridu.
20. Maj -- Ovdje su ljudi nevjerovatno dobri i uvijek se samo smiju. Stvarno je Florida interesantna a ima puno interesantnih zivotinja. Bas je fino toplo u ovaj tjedan sam se pregrijao od one k... Kanade. Obozavam Floridu.
12. Juni -- Vec smo mjesec dana tu, vrijeme je jos uvijek toplo i jako vlazno. Dobro da u kuci imamo klimu. Susjed mi je pricao kako u jednom restauranu u blizini sluze dobrog aligatora. Kako mogu ljudi da jedu te zivotinje, koje izviru iz doba dinosaura to ne mogu nikako razumijeti. Vidjeli smo puno toga na Floridi, nevjerovatno je interesantna. Najvise te volim, Florida
30. Juni -- Odkad smo dosli vrijeme se skoro nije mjenjalo uvjek toplo a sad i pomalo suvise vlazno. Ali klima uredaj u kuci i u kolima radi odlicno. Nocu nam jedino smetaju komarci, kojih ima u ovo doba puno. Upoznao sam jos neke susjede stvarno su ljudi na Floridi dobri.
18. Juli -- Nevjerovatna vrucina i skoro 100% vlaga, za vikend idemo na obalu. Nadam se na lijep provod..
20. Juli -- Kakva noc. Fata je u hotelu slucajno ostavila otvoren prozor. Zamalo da me zivog nisu pojeli ti komarci. Kad se zelimo vratiti kuci neko nam je ukrao kola. I tako ima da se vozim 100 kilometara taksijem. Crnac taksista uvjek se samo smjeska, imam dojam da je on ukrao kola. Stvarno ima kriminala na Floridi.
21. Juli -- Posle vracanja kuci, opet taksi i na posao, pa ja kao da radim samo za ove taksiste. U firmi sef mi je rakao, da se ne smijem dovoljno, ali kako da glupanu objasnim da nisam sklopio oka od onih komaraca a kamoli da spominjem ukradena kola. Nevjerovatna vrucina.
30. Juli -- Vrucinski val je na maximumu, a nama je u kuci crkla klima. I jos ovi komarci, jedino me spasi ujutro jedno kupanje da prozivim. Vec kad hocu da se bacim u pool vidim u njemu aligatora od 3 metra!! Jos mi je samo ta pickarija trebala, brzo zovem policiju da upitam sta treba da radim Oni kazu da ga pustim na miru da ce sam otici od gde je dosao. Poludjet cu.
31. Juli -- Vec ujutro neverovatna vrucina. Na poslu sam opet kao prebijen. Sef, onaj ščurac kaze da se uopste ne smijem i da to nije dobro za konzumente. Jebo njega i njegove konzumente.
1. August -- Kakva vrucina. Vec drugi dan bez klime sto znaci i bez spavanja. Sve ce da izgori samo komaraca ima sve crno i sve vise. Onaj mrgan od 3 metre kao da je u mom poolu kampirao. Kazem cjelu pricu susjedu, on se samo smije, kao uvjek, picka mu materina.
12. August -- Ne mogu da zamislite tu vrucinu. Tu smo jos uvjek kao u paklu a odkad smo dosli vrjeme je isto. Sef me bacio iz firme sa osmijehom na licu i rekao da se konzumenti pobunili jer se nisam dovoljno smijao. E tako sam ostao bez posla i na putu idem u kafanu kde se propijem. Svi se meni i mojoj prici samo smiju, a osobito onaj policajac koji me uhiti pijanog i trazi da mu platim 3000 USD. Majku im, mrzim Floridu, prokleta bila.
13. August -- Petak, 13. Boze kakva vrucina. Vracam se kuci iz cuze bez kola, posla i bez para. Mrzim taksiste Svi bezu sa osmijehom na licu, a usput mi kazu da dolazi Mitch Legnem u kucu o kojoj jos uvijek ne radi klima da malo razmislim o svemu. Odjednom neverovatan vjetar zapara zrak i kuca nema vise krova, jos minut dva i nema vise kuce Vjetar se poleze. Nemam vise nista, samo je onaj aligator ostao u poolu. Sto ga nisu poklopali u onom restoranu.... Susjedi se vracaju i sa osmjehom na licu kazu da imam srecu da sam prezivio hurikana Mitcha. Opet je vrucina ko prije, a ja bez svega mrzim Floridu selim se odavde. Vracam se u Sarajevo!!!